WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Artykuły

Stefania wegańska na herbatnikach z czereśniami

 

Stefania wegańska na herbatnikach z czereśniami. Kuchnia wegańska. Przepis na danie dla dziecka od 12 miesiąca życia.

od 12 miesiąca

wegańska

jajek, mleka, miodu

30 min.

Trudność - trudnosc3
trudnosc3

Ilość porcji - 10
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.80 (5 Głosów)

Stefania wegańska na herbatnikach z czereśniami przygotujesz w

Wykładamy tortownicę papierem do pieczenia, potem układamy herbatniki, jak trzeba to łamiemy na mniejsze kawałki, żeby nie było dużych dziur. Mleko sojowe wlewamy do garnka i gotujemy, dodajemy łyżkę kakao i dokładnie mieszamy, żeby się rozpuściło. Do gotującego mleka dodajemy pomału kaszę manną. Gotujemy razem 10 minut, wtedy masa zgęstnieje.
* I tu UWAGA podaję, że trzeba nam 3/4 szklanki kaszy ale same będziecie widziały kiedy należy przestać dosypywać - dlatego ważne jest, aby robić to w miarę wolno, co by nie przesadzić. Po ściągnięciu garnka z palnika dodajemy czereśnie i lekko mieszamy, wylewamy do tortownicy i układamy pozostałe herbatniki.

Odstawiamy do ostygnięcia, po czym wsadzamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Podajemy z czereśniami, można je zmiksować, ale ja podałam tylko wydrylowane.

 

 


Wykładamy tortownicę papierem do pieczenia, potem układamy herbatniki, jak trzeba to łamiemy na mniejsze kawałki, żeby nie było dużych dziur. Mleko sojowe wlewamy do garnka i gotujemy, dodajemy łyżkę kakao i dokładnie mieszamy, żeby się rozpuściło. Do gotującego mleka dodajemy pomału kaszę manną. Gotujemy razem 10 minut, wtedy masa zgęstnieje.
* I tu UWAGA podaję, że trzeba nam 3/4 szklanki kaszy ale same będziecie widziały kiedy należy przestać dosypywać - dlatego ważne jest, aby robić to w miarę wolno, co by nie przesadzić. Po ściągnięciu garnka z palnika dodajemy czereśnie i lekko mieszamy, wylewamy do tortownicy i układamy pozostałe herbatniki.

Odstawiamy do ostygnięcia, po czym wsadzamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Podajemy z czereśniami, można je zmiksować, ale ja podałam tylko wydrylowane.


Stefania wegańska na herbatnikach z czereśniami. Przepis wegetariański dla dziecka od 12 miesiąca życia.

Składniki na tortownicę o śr.25 cm.

litr mleka sojowego waniliowego
1 i 1/2 paczki herbatników (wegańskie herbatniki to np. Holenderskie SAN - 79% zbóż i na dodatek niskosłodzone)
łyżka kakao odtłuszczonego (np. Decomoreno)
3/4 szklanki kaszy manny*

2 szklanki wydrylowanych czereśni + szklanka czereśni do dekoracji


http://quchniawege.blogspot.com/2012/07/stefania-weganska-na-herbatnikach-z.html

Przepisy wegetariańskie

 

 







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?