WegeMaluch.pl

FB TW G+ Zarejestruj Rejestacja / Login

Artykuły

Szpinak zapiekany z ziemniakami 12+

 

Szpinak zapiekany z ziemniakami 12+. Kuchnia wegetariańska. Przepis na danie dla dziecka od roku wzwyż życia.

od roku wzwyż

wegetariańska

jajek, miodu

50 min.

Trudność - trudnosc2
trudnosc2

Ilość porcji - 3
 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 4.88 (8 Głosów)

Szpinak zapiekany z ziemniakami 12+ przygotujesz w

Ziemniaki obrać, a następnie pokroić w plastry i gotować do miękkości. Odcedzić i odstawić. Posiekać cebulę i czosnek, a następnie smażyć na średnim ogniu w oliwie z oliwek, na złoty kolor.

Pokroić marchew w kostkę. Pokroić seler. Dodać warzywa do cebuli i ziół i dusić w niewielkiej ilości wody przez kilka minut. Dodaj pomidory z puszki i przecier, duś dalej aż warzywa będą miękkie. Gdy składniki będą gotowe, dodać przyprawy i zmiksować.
Ziemniaki i szpinak (jeżeli używamy świeżego należy go umyć i porwać w drobne kawałki a jeżeli mrożonego to należy go wcześniej rozmrozić) włożyć do żaroodpornego naczynia polać przygotowanymi warzywami i posypać serem. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Piec przez 15-20 minut.

 

 


Ziemniaki obrać, a następnie pokroić w plastry i gotować do miękkości. Odcedzić i odstawić. Posiekać cebulę i czosnek, a następnie smażyć na średnim ogniu w oliwie z oliwek, na złoty kolor.

Pokroić marchew w kostkę. Pokroić seler. Dodać warzywa do cebuli i ziół i dusić w niewielkiej ilości wody przez kilka minut. Dodaj pomidory z puszki i przecier, duś dalej aż warzywa będą miękkie. Gdy składniki będą gotowe, dodać przyprawy i zmiksować.
Ziemniaki i szpinak (jeżeli używamy świeżego należy go umyć i porwać w drobne kawałki a jeżeli mrożonego to należy go wcześniej rozmrozić) włożyć do żaroodpornego naczynia polać przygotowanymi warzywami i posypać serem. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Piec przez 15-20 minut.


Szpinak zapiekany z ziemniakami 12+. Przepis wegetariański dla dziecka od roku wzwyż życia.

ziemniak
mała cebula
ząbek czosnku
2 małe marchewki
kawałek selera
2 szklanki szpinaku
szklanka pomidorów z puszki
1/4 szklanki startego sera Cheddar
1/2 łyżeczki bazylii
1/2 łyżeczki oregano
łyżka oliwy z oliwek
2-3 łyżki wody


Przepisy wegetariańskie

 

 







Cieszymy się, że tu trafiłaś / trafiłeś.

Prowadzimy prace nad przygotowaniem wersji mobilnej portalu wegemaluch.pl

Ta wersja platformy mobilnej jest w fazie testów! Prosimy o cierpliwość! (niektóre funkcje mogą nie działać w tej chwili)

 

Wegemaluch.pl Udostępnia materiały na licencji CC BY-NC-ND 4.0 Międzynarodowe. Materiały nieoznaczone CC BY-NC-ND 4.0 - Copyright by WegeMaluch.pl & MagYa 2011-2014. All rights reserved.

Wróć na górę

O Wegemaluch    O Nas    Regulaminy    Polityka Prywatności    Reklama    Promocja    Patronat    Admin    Kontakt    Faq    RSS    Toolbar

coffe Jesteś pewny by przełączyć w wersję dla komputerów stacjonarnych PC?